12/04/2022Yale Belgium - Hilaire Van Der Haeghe Nieuws

Een duwtje in elkaars rug: zo versterken Rugby Club Soignies en HH Industry elkaar!

Rugby Club Soignies

Verantwoordelijkheid, integriteit, respect en discipline - de kernwaarden die Rugby Club Soignies en HH Industry delen, en de grote redenen waarom ons partnerschap zo goed werkt! We vroegen voorzitter Danny Roossens, eigenaar van Roossens Beton, naar het verleden, het heden en de toekomst van de rugbyclub én van ons partnerschap.

ETZ_0990-min

Twee jaar geleden werden Rugby Club Soignies en HH Industry partners - een stap waar beiden tot op vandaag nog geen greintje spijt van gehad hebben. “We helpen elkaar om sterker te worden’’, zegt Danny Roossens. “HH Industry wordt zichtbaarder in de rugbywereld - wij kunnen mede dankzij hun steun onze rugbyclub laten groeien. Ons partnerschap is op korte tijd echt onmisbaar geworden.”

Economische groei in Henegouwen dankzij rugby

Rugby Soignies is één van de belangrijkste sportclubs in Wallonië. Ze vormt dan ook een belangrijke facet in de economische groei van de provincie Henegouwen. Een positie die de club graag wilt versterken.

“Onze rugbyclub kan de regio, die in volle economische groei is, een duwtje in de rug geven’’, zegt Danny. “Met de financiële steun, zetten we sportprojecten op poten waarmee we de rugbyclub kunnen laten groeien.  Zo zetten we niet alleen de club, maar ook deze hele regio wereldwijd op de kaart.”

Rugby en HH Industry delen dezelfde waarden

Groeien, groeien, groeien - een mantra dat zowel Rugby Soignies als HH Industry delen. “Om dat te doen, willen we ons imago koppelen aan andere sterke imago’s van bedrijven zoals bijvoorbeeld HH Industry. Daarom is het voor ons belangrijk dat onze club en onze partners dezelfde kernwaarden hoog in het vaandel dragen”, zegt Danny.

“Eenheid, integriteit, wederzijds respect … Zonder die waarden, geraak je nergens op het veld. Je bent in principe echt een grote familie als rugbyclub. HH Industry trekt die familiale waarden door naar een professionele context. Dat is waarom een partnerschap met hen zo interessant is voor ons.”

Volgens Danny is het dan ook belangrijk om van HH Industry vooral te leren. Zo kan de rugbyclub ook verder evolueren tot een professionele onderneming. “Eigenlijk bouwen we allebei aan onze professionele toekomst. Onze doelen zijn gemeenschappelijk. Door onze samenwerking versterken we elkaar om die te halen.”

ETI_3407-min

De toekomst van Rugbyclub Soignies en HH Industry

Wanneer we Danny vragen naar de toekomst van de rugbyclub, is hij duidelijk.

“We willen er echt alles aan doen om onze positie als rugbyclub op (inter)nationaal niveau te verankeren’, zegt Danny. “Bovendien beschikt de club ook over een vrouwenploeg, en een ploeg voor rugbyspelers met een beperking. Ook die twee willen we graag op de kaart zetten. We willen laten zien dat rugby vooral sportief plezier moet zijn voor iedereen - ongeacht wie je bent.”

We willen in de top 4!

Op sportief vlak liggen de ambities volgens Danny dan ook erg hoog. “We willen in de top 4 terechtkomen. Die bepaalt hoe de play-offs er zullen uitzien, en uiteindelijk: wie er Belgisch kampioen wordt. Jammer genoeg werd de Belgische Beker dit jaar door de FBRB  (de Belgische Rugbyfederatie) geannuleerd vanwege de aanhoudende coronacrisis. Maar onze leeftijd-teams U14, U16 en U18 zijn sterk op weg om - hopelijk volgend jaar - kampioen te worden.’

Sterke ambities, de wil om te groeien en heel wat op de planning - rugbyclub Soignies heeft straffe plannen voor de toekomst. Bij HH Industry kijken we er dan ook érg hard naar uit om die samen waar te maken, en om ons partnerschap nog verder te versterken!